Много благодаря!

Доста по-ясно ми е сега. Ще пиша когато има развитие дали всичко е наред.
Т.к. съм доста далеч от счетоводстводната сфера, възможно е да не използвам правилните термини, за което моля да ме извините.

Може би има значение кога се изплащат заплатите. Едната фирма, която бави болничния изплаща на 1-во, а другата на 10-то число в месеца.
Също така, фирмите са в различни градове - София и Враца.

Бях в болничен от 26-ти до 31-ви Август, във фиша има информация за отработени дни, отпуска и т.н. Липсват дните болничен и съответно получих цяла заплата. Следващия месец ще получа фиш с описани дните болничен и съответно коригирана заплата.
Това се случи преди няколко години, като обърнах внимание на колегите от ТРЗ, но нищо не успяха да коригират. Ако има значение, фирмата е с изнесено счетоводство и комуникацията с тях е много трудна.

Разбира се, ще се обърна към тях за разяснение!

Благодаря Ви, че отделяте време!
Здравейте,

Имам два договора към различни фирми - трудов договор и договор за управление.
Болничният ми се издава в два екземпляра, като съответно ги изпращам в счетоводството на двете фирми.
Когато болничният е издаден в края на месеца (след 25ти), едната фирма го осчетоводява в месеца, за който е издаден, а другата за следващия месец.
Така подадени, НОИ отказва плащане.

За последния месец имам 4 дни, които вероятно няма да ми бъдат платени.
Последните години ползвах отпуск за да не стигам до този казус, но т.к. бях в майчинство, пропуснах и не съобразих, че дните са в края на месеца.

Бихте ли ме посъветвали какво мога да направя в този случай?
Здравейте,
Много ще съм благодарна, ако някой успее да помогне със следния казус:

Осигурявам се в две фирми. От 25 Юни съм в 45 дневен болничен преди термин (9ти Август).
Следящият ме Акушер-гинеколог е в отпуск и ще ми издаде двата болнични листа на 6ти Юли, съответно тогава ще ги предам към счетоводните отдели на фирмите, в които се осигурявам.

Едната фирма предава болничните до 10то число на същия месец, в който са подадени. В този случай до 10ти Юли. Другият работодател ползва услугите на външна фирма за счетоводство, което автоматично означава, че болничният ще бъде забавен и предаден след 10ти Юли.

Въпросът ми е - възможно ли е НОИ да откаже плащане поради забавен  болничен лист от втория работодател?

Не ме притеснява дали ще се забави плащането, а дали ще бъде осъществено.
Причината за съмнението ми идва от там, че веднъж НОИ ми отказа изплащане на болничен ден поради това, че вторият работодател подаде болничния с корекция за следващ месец.